Co chrání citlivou pokožku

Citlivá pokožka s trvalou nebo dočasnou senzibilizací je ve své podstatě přehnaně reaktivní vůči jakémukoli podnětu.

Nadměrná reakce je aktivována: vnějšími faktory - teplota prostředí - UV záření - tvrdá voda - čisticí nebo jiné produkty a také vnitřními faktory - výživastres atd.

Dalším faktorem, který vede ke zhoršení citlivosti pokožky, je nevyvážený mikrobiom pokožky (kožní flóry). Jeho úkolem je chránit pokožku před UV zářením, patogeny, pomáhá regulovat pH pokožky, produkuje živiny a podporuje celkovou pohodu hydrolipidické bariéry. Vyvážený mikrobiom je přirozený ochranný štít, díky němuž je naše pokožka zdravější. Jakékoli narušení této rovnováhy vede k citlivosti pokožky a činí ji zranitelnější vůči vnějším agresím. imunitní systém pokožky

Chcete se dozvědět "Jak pečovat o suchou, citlivou pokožku náchylnou k začervenání s jemným protivráskovým účinkem

kosmeticke-osetreni-sensitive-pro-citlivou-pokozku-yellow-rose-charde

OŠETŘENÍ CITLOVÉ PLETI

Za úspěchem péče o citlivou pokožku je výběr aktivních látek a ingrediencí, které zaručují nejlepší možnou účinnost s maximální tolerancí pokožky. Panthenol, Probiotika - Probiotický extrakt z fermentace černého čaje, Prebiotika - Prebiotický extrakt získaný z Orobanche Rapum (Záraza), Ceramidy a další účinné aktivní látky, které pečují, chrání citlivou pokožku  před nepřiměřenými reakcemi naleznete ZDE.